top of page

DUIKBOOTDANSJE

Voor Ciska Bruyneel (25/09/1994 - 21/01/1996)

 

Kort, intens en zonder franjes: dat is hoe auteur/muzikant Jonas Bruyneel twintig jaar na datum de dood van zijn zus op de planken wil brengen. Duikbootdansje is een intieme dialoog tussen tekst, dans, altviool en experimentele elektronica waarin verlies centraal
staat.

Tekst: Jonas Bruyneel
Dans: Myrte Vandeweerd
Electronica: Sven Sabbe (o.a. Uncle Wellington, Galine)
Altviool: Esther Coorevits (o.a. Uncle Wellington, Jan Verstraeten, I Will, I Swear)

BOONYI

Boonyi verenigt literatuur en muziek. Beleef grillige tekst onder begeleiding van elektrische gitaar, viool, synths, percussie en samples die experiment niet schuwen. Een project van Hans Depelchin en Jonas Bruyneel.

 

Boonyi debuteerde met Apparaat F, gebaseerd op Edgar Allan Poe. Die liveshow resulteerde in een trailer en een podcast. In opvolger Apparaat G nam Boonyi het absurdisme van Kafka voor De week van het Korte Verhaal en Museum Dr. Gislain onder handen. In opdracht van stad Kortrijk schreven ze Apparaat D, de ultieme Kortrijkse koortsdroom voor Memento Woordfestival.

In 2019 kwam Boonyi terug met de minder duistere maar daarom niet minder bezwerende voorstelling FISUUR.

PERS OVER BOONYI

"Eén van de hoogtepunten was de performance 'Apparaat F' van Boonyi: Hans Depelchin, Jonas en Hannes Bruyneel. Wat een geweldig liveoptreden!"
Literair Tijdschrift Extaze

_DSC0263.JPG

DE VLASCHAARD

Met de De vlaschaard beschreef Stijn Streuvels intriest en loeihard een generatieconflict in een Vlaamse boerenfamilie. De aanvaring tussen de autoritaire boer Vermeulen en zijn zoon Louis  confronteert ons met een herkenbare, universele strijd tussen vaders en zonen, moeders en dochter, maar dan met een dramatische afloop.

 

Met dat verhaal gaan choreografe Adelien Vannecke en Letterzetter van Kortrijk Jonas Bruyneel in samenwerking met Texture Kortrijk aan de slag. Het iconische boerenrelaas transformeert in een confrontatie tussen twee performers en een danser. In hedendaagse dans en poëzie graaft het stuk diep in de ziel van het boek; abstract, fragmentarisch, maar des te emotioneel. 

Choreografie:

Adelien Vannecke
Dans:

Lisa Vanwonterghem
Woord en muziek:

Esther Coorevits en Jonas Bruyneel
Tekst:

Stijn Streuvels, Imane Ghislaine en Lise Dheedene

bottom of page