top of page

THE 12TH MONKEY - PIETER JAN MARTYN

Korte documfilm bij de tentoonstelling The 12th Monkey van Pieter jan Martyn in Frank Taal Galerie (Rotterdam.

In meerdere hypnose sessies liet kunstenaar Pieter jan Martyn zich door hypnotiseur Patrick Pickart naar een ‘nulpunt’ brengen; een gebied in het nauwe spanningsveld tussen bewust-en onderbewustzijn.

Samen met de Hannes & Jonas Bruyneel, respectievelijk videokunstenaar en schrijver, , werkte hij aan een docu-kortfilm over dit project.
Deze gelijknamige kortfilm wordt als autonoom werk opgenomen in deze expositie alsook op Art Rotterdam 2021.

De audioproductie gebeurde in Studio Wellington.

PERS OVER THE 12TH MONKEY

Dit speelde zich allemaal af tijdens de pandemie waardoor je tentoonstelling tot tweemaal toe werd uitgesteld. Heeft dat nog invloed gehad op het werk?

We konden meer hypnosesessies doen. Ik kon de mogelijkheden daarvan dus ook verder exploreren. Daarnaast had iedereen ineens tijd, zodoende kwam ik met Jonas Bruyneel op het idee om de sessies vast te leggen. Jonas’ broer Hannes is regisseur. Samen hebben ze een kortfilm documentaire over het project gemaakt. Ik wil graag benadrukken dat ik weliswaar de voice over heb ingesproken, maar verder niet betrokken ben bij de film. De tekst die ik uitspreek is van Jonas en de regie en montage was in handen van Hannes. De documentaire is in feite een videoversie van het dossier dat ik normaalgesproken aanleg, alleen dan gemaakt tijdens het project en met mijzelf als onderwerp.

Gallery Viewer

Vijdland.png

VIJDLAND

Deze multimediale belevingstocht leid je langs adembenemende kastelen en tuinen, een bruisende wereldhaven en de eindeloze polders.

 

Vijdland vertelt aan de hand van video en podcast wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren.

 

De meeslepende verhalen zijn geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jonas Bruyneel (Studio Wellington) en Hannes Bruyneel (BRT3).

Met Jenne Decleir, Eline De Munck, Danni Heylen en Vic De Wachter.

WLAZLO-footprints-web.jpg

WLAZLO - FOOTPRINTS

De Brusselse indie-rockband WLAZLO brengt zijn eerste single Footprints uit, samen met een lyric video. De single namen ze op in de North Garden Studios van Filip Tanghe (Balthazar, Tamino, ...), met producer Jonas Bruyneel (Uncle Wellington, Modern Art, Wolfe, ...). De single werd gemixt door Simon Vanden Bogaerde (Hooverphonic, Crooked Steps, ...) en gemasterd door Uwe Teichert (Nick Cave, Novastar, Daan, The Van Jets, ...). Illustrator Elise Vandeplancke (De Morgen, LEFTO, VICE, Flanders DC, ...) maakte het artwork.

PERS OVER FOOTPRINTS

"Footprints” is niet alleen een fijn indierock nummer, het zit ook vol met leuke details. Een echo hier, wat reverb daar en een Beach Boys-achting koortje in het refrein tonen dat er zowel voor als achter de knoppen heel wat talent aan het werk was.' 
Dansende Beren

'Deze single klinkt fris, zomers en modern en heeft een cheesy refrein dat zich toch als een weerhaak in je oor nestelt. Er zit een ijl achtergrondgeluid in dat zowel gezang (denk aan This Mortal Coil) als een synth of een heel vervormde gitaar zou kunnen zijn en die toevoeging brengt de song naar een next level zonder zelf op de voorgrond te komen.'

Musiczine 

letter_5.jpg

CAMPAGNE LETTERZETTER KORTRIJK

Letterzetter Anneleen Van Offel laat inwoners van Kortrijk de zin “Ik ben de wereld rondom mij” doorfluisteren aan elkaar. We zien hoe die zin in elk van hen weerkaatst en vervormt, hoe hij zijn weg zoekt door de stad, hoe de stad beweegt in taal.

In 2019 werd Anneleen Van Offel door de Stad Kortrijk aangesteld als de derde ‘Letterzetter’ van de stad. Samen met tal van ‘Lettertypes’, vormt Anneleen een collectief van jonge kunstenaars, muzikanten, theatermakers, dichters, schrijvers, filmmakers en dansers die het woord tussen 2019 en 2021 op een creatieve, gedurfde manier in het stadsbeeld en de leefwereld van de Kortrijkse inwoners brengen. Ze doen dit door middel van literaire interventies en toonmomenten. 

Video door Hannes Bruyneel (BRT3), audio door Jonas Bruyneel in Studio Wellington.

bottom of page