Vijdland.png

VIJDLAND

Deze multimediale belevingstocht leid je langs adembenemende kastelen en tuinen, een bruisende wereldhaven en de eindeloze polders.

 

Vijdland vertelt aan de hand van video en podcast wie Joos Vijd was en wat hij betekende (en nog steeds betekent) voor Beveren.

 

De meeslepende verhalen zijn geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jonas Bruyneel (Studio Wellington) en Hannes Bruyneel (BRT3).

Met Jenne Decleir, Eline De Munck, Danni Heylen en Vic De Wachter.

PERS OVER VIJDLAND

WLAZLO-footprints-web.jpg

WLAZLO - FOOTPRINTS

De Brusselse indie-rockband WLAZLO brengt zijn eerste single Footprints uit, samen met een lyric video. De single namen ze op in de North Garden Studios van Filip Tanghe (Balthazar, Tamino, ...), met producer Jonas Bruyneel (Uncle Wellington, Modern Art, Wolfe, ...). De single werd gemixt door Simon Vanden Bogaerde (Hooverphonic, Crooked Steps, ...) en gemasterd door Uwe Teichert (Nick Cave, Novastar, Daan, The Van Jets, ...). Illustrator Elise Vandeplancke (De Morgen, LEFTO, VICE, Flanders DC, ...) maakte het artwork.

PERS OVER FOOTPRINTS

"Footprints” is niet alleen een fijn indierock nummer, het zit ook vol met leuke details. Een echo hier, wat reverb daar en een Beach Boys-achting koortje in het refrein tonen dat er zowel voor als achter de knoppen heel wat talent aan het werk was.' 
Dansende Beren

'Deze single klinkt fris, zomers en modern en heeft een cheesy refrein dat zich toch als een weerhaak in je oor nestelt. Er zit een ijl achtergrondgeluid in dat zowel gezang (denk aan This Mortal Coil) als een synth of een heel vervormde gitaar zou kunnen zijn en die toevoeging brengt de song naar een next level zonder zelf op de voorgrond te komen.'

Musiczine 

letter_5.jpg

CAMPAGNE LETTERZETTER KORTRIJK

Letterzetter Anneleen Van Offel laat inwoners van Kortrijk de zin “Ik ben de wereld rondom mij” doorfluisteren aan elkaar. We zien hoe die zin in elk van hen weerkaatst en vervormt, hoe hij zijn weg zoekt door de stad, hoe de stad beweegt in taal.

In 2019 werd Anneleen Van Offel door de Stad Kortrijk aangesteld als de derde ‘Letterzetter’ van de stad. Samen met tal van ‘Lettertypes’, vormt Anneleen een collectief van jonge kunstenaars, muzikanten, theatermakers, dichters, schrijvers, filmmakers en dansers die het woord tussen 2019 en 2021 op een creatieve, gedurfde manier in het stadsbeeld en de leefwereld van de Kortrijkse inwoners brengen. Ze doen dit door middel van literaire interventies en toonmomenten. 

Video door Hannes Bruyneel (BRT3), audio door Jonas Bruyneel in Studio Wellington.

PERS OVER LETTERZETTER KORTRIJK

© 2019 Jonas Bruyneel - Photography Louise D'Eer

  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon